Kontakt Skupina OMV

Logout
Webové stránky OMV
Zavřít

Nabídka paliv na čerpacích stanicích OMV v ČR od 1.1.2024

Nabídka paliv prodávaných na čerpacích stanicích OMV v České republice bude od ledna 2024 zahrnovat i nadále základní paliva a prémiová paliva MaxxMotion. Změna pro řidiče se dotkne základního benzínu OMV Natural 95 a benzínu OMV MaxxMotion 95, které budou prodávány v kvalitě E10 s obsahem bioetanolu nepřevyšujícím 10 % z celkového objemu paliva. Aby zákazník věděl, které palivo čerpá, změní se v té souvislosti značení na výdejních stojanech a pistolích (bude zde uvedeno označení „E10“. K tomuto přechodu dochází v souladu s platnou legislativou s cílem dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050.

Složení prémiového benzínu MaxxMotion 100Plus vyvíjeného, vyráběného a výhradně dováženého na všechny čerpací stanice OMV v České republice z vlastní rafinerie OMV v Rakousku zůstává beze změny, včetně obsahu biosložek. Složení benzínu OMV MaxxMotion 100Plus zůstává i nadále stejné jako dosud. Tento prémiový benzín neobsahuje bioetanol vůbec, příměs (E5) zde tvoří vysoce kvalitní biosložka ETBE, která má na všechny parametry chodu motoru pozitivní vliv. Toto palivo bylo navrženo tak, aby motorům poskytovalo vynikající ochranu a umožnilo dosáhnout nejvyššího možného výkonu.

Majitelům automobilů se staršími benzínovými motory doporučujeme, aby si ověřili, zda vozidlo vhodné pro použití s palivem E10. Pokud tomu tak není, doporučujeme jim používat OMV MaxxMotion 100Plus, do kterého bioetanol nebude ani s přelomem roku přidáván.

Vyhledávač olejů